• Charles Street Angelsea 1 by Taylor Garwood Design
  • Charles Street Angelsea 2 by Taylor Garwood Design
  • Charles Street Angelsea 3 by Taylor Garwood Design
  • Charles Street Angelsea 4 by Taylor Garwood Design
  • Charles Street Angelsea 5 by Taylor Garwood Design
  • Charles Street Angelsea Plan by Taylor Garwood Design
  • Charles Street Angelsea Plan 2 by Taylor Garwood Design

Charles Street

New Residence
Anglesea, Victoria
Residential Houses

Magnificent views of the ocean and surrounding bushland was the key feature of our client's two story brick veneer holiday home. The ground floor housed the bedrooms and the first floor, the living areas.

Our brief was to add a third storey to create a parents retreat so that the parents could have a space that was separate from the communal areas and the bedrooms of their adult children and their friends.

The age, original design and building methods used in the original property uncovered a number of problems during construction. This resulted in us taking on more of a project managing role. Positive communication between us, our clients, the builder and other consultants meant that we were able to find solutions to problems as they arose.

The third storey addition was designed to blend with the existing structure. The new sitting room and bedroom both have glass sliding doors that open onto the front deck which captures even more expansive views than before.